Κανελόνια με κοτόπουλο



ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Για τη γέμιση
1 στήθος κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
Μανιτάρια
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεσης
Βράζω το κοτόπουλο και το αφήνω να κρυώσει.
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σοτάρω μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτω την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα μανιτάρια και σοτάρω για 5 λεπτά.
Αφού έχει κρυώσει το κοτόπουλο το ψιλοκόβω και το ρίχνω μέσα στο τηγάνι.
Σοτάρω όλα μαζί και σβήνω με λίγο άσπρο κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και μοσχοκάρυδο.
Ρίχνω λίγο από το ζωμό που εβρασα το κοτόπουλο για να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει το μίγμα.
Στο ταψί από κάτω εγώ βάζω σάλτσα ντομάτας και μετά γεμίζω τα κανελόνια και τα βάζω με την σειρά στο ταψί.
Φτιάχνω μπεσαμέλ και ρίχνω από πάνω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με 200 βαθμούς ανάλογος με το φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Η μπεσαμέλ είναι η ίδια με αυτή για παστίτσιο ή για μουσακά.


Credits:
Natasa Cuka