Υπέροχη ζύμη για αφράτα και νόστιμα πιτάκια

ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΠΙΤΑΚΙΑ

 Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!

Υλικά
1 ποτήρι γαλα χλιαρο
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 μαγιά ξερή
1 αυγό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει...

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε 5 λεπτά να δουλέψει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι έως ότου γίνει μια ωραία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα.
Δεν περιμένουμε να φουσκώσει ξεκινάμε κατευθείαν να φτιάχνουμε τα πιτακια μας με ότι γέμιση μας αρέσει.
Εγώ έφτιαξα με λουκάνικο και με τυρί.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα ζυμαριού, την ανοίγουμε στο χέρι μας, βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά.
Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ταψί μέσα στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Μόλις τελειώσουμε το ένα ταψί αλείφουμε με κρόκο αυγού και βάζουμε από πάνω λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις έως ότου πάρουν αυτό το υπέροχο χρώμα. 
Βγαίνουν περίπου 50 κομμάτια.


Credits: