Γαλατόπιτα



ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά
1 λίτρο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1.5 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
100γρ.βουτυρο
4 αυγά
1/2 κ.γλ.κανελα
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Λίγη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
 
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα και την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο και ένα - ένα τα αυγά.
Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά (βανίλια, ξύσμα, κανέλα).
Έχω βουτυρωσει ένα ταψάκι (28 εκ.) και αδειάζω εκεί το μείγμα μου.
Πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να κάνει ωραία κρούστα.



Credits:
Penelope Panagiotopoulou
Μαγειρικές Απολαύσεις