Λουκουμάδες παραλίας


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε. 
Γίνονται super αφράτοι και γευστικοί. 
Δεν χρειάζονται συσκευή ή κουπάτ!
Μην βιαστείτε, αφήστε τους να φουσκώσουν όσο πρέπει, να γίνουν τούμπανο όπως οι δικοί μου.

Υλικά
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κούπα χλιαρό νερό
3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό) ανακατεύοντας ταυτόχρονα, προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι με το αλάτι.
Ζυμώνουμε την ζύμη μας και κάνουμε μπαλίτσες (12 μπαλίτσες για 12 λουκουμάδες).
Δεν χρειάζεται να κάνουμε την ζύμη μας κορδόνια. Όπως είναι οι μπαλίτσες με το δάχτυλο μας ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση και κάνουμε το στρογγυλό άνοιγμα.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, με αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν πολύ και θα κολλήσουν.
Αφού φουσκώσουν αρκετά, (1 ώρα τουλάχιστον αναμονή να φουσκώσουν αρκετά ή περισσότερο) κόβουμε γύρω γύρω το χαρτί από τον λουκουμά και τον αδειάζουμε μαζί με αυτό στο λάδι για μερικά δευτερόλεπτα να βραχεί και αφαιρούμε το χαρτί.
Έτσι διατηρεί το σχήμα του και δεν χαλάει.
Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο όχι πολύ ώρα γιατί παίρνουν πολύ εύκολα χρώμα.
Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι και αμέσως τους βουτάμε σε μπόλικη ζάχαρη.


Credits: