
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Γίνονται super αφράτοι και γευστικοί.
Δεν χρειάζονται συσκευή ή κουπάτ!



Μην βιαστείτε, αφήστε τους να φουσκώσουν όσο πρέπει, να γίνουν τούμπανο όπως οι δικοί μου.
Υλικά
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό) ανακατεύοντας ταυτόχρονα, προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι με το αλάτι.
- Ζυμώνουμε την ζύμη μας και κάνουμε μπαλίτσες (12 μπαλίτσες για 12 λουκουμάδες).
- Δεν χρειάζεται να κάνουμε την ζύμη μας κορδόνια. Όπως είναι οι μπαλίτσες με το δάχτυλο μας ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση και κάνουμε το στρογγυλό άνοιγμα.
- Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, με αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν πολύ και θα κολλήσουν.
- Αφού φουσκώσουν αρκετά, (1 ώρα τουλάχιστον αναμονή να φουσκώσουν αρκετά ή περισσότερο) κόβουμε γύρω γύρω το χαρτί από τον λουκουμά και τον αδειάζουμε μαζί με αυτό στο λάδι για μερικά δευτερόλεπτα να βραχεί και αφαιρούμε το χαρτί.
- Έτσι διατηρεί το σχήμα του και δεν χαλάει.
- Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο όχι πολύ ώρα γιατί παίρνουν πολύ εύκολα χρώμα.
- Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι και αμέσως τους βουτάμε σε μπόλικη ζάχαρη.


