Κοτόπουλο φιλέτο μαριναρισμένο



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ

Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου
2- 3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
2 κουτ. σ. ρίγανη
2 κουτ. σ. πάπρικα γλυκιά
Χυμό από 1 λεμόνι
6 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Τρυπάμε το κοτόπουλο σε διαφορά σημεία με πιρούνι και το βάζουμε σε σκεύος ευρύχωρο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ, περιχύνουμε το κοτόπουλο και το σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού.
Το αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα για 2 ώρες, έως 1 βράδυ, ιδανικά.
Την άλλη μέρα το ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος αλειμμένο με λάδι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Σημείωση:
Είχα μερικά αποξηραμένα πορτσίνι μανιτάρια, τα μούλιασα, τα στέγνωσα, και τα έψησα μαζί.


Credits:
Matula Giasirani