Κοτόπουλο με πιπεριές και ρύζι Jasmin

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ JASMIN

Για το κοτόπουλο
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στη μέση και σε μπαστουνάκια
3 πιπεριές κέρατο, κομμένες στη μέση και σε μπαστουνάκια
1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη με μαχαίρι
2 κοφτές κ.σ. μουστάρδα απαλή
4 + 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Αλάτι + Πιπέρι + Θυμάρι
Το χυμό ενός μέτριου λεμονιού
Ζεστό νερό να σκεπάσει σχεδόν το κοτόπουλο.

Σε κοντή χύτρα ή στο πλακερό βάζουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε και σοτάρουμε το σκόρδο για 2'-3, όχι περισσότερο για να μην καεί και πικρίσει το λάδι μας.
Το βγάζουμε και το πετάμε καθόσον έχει δώσει τα αρώματα του στο λάδι μας.
Προσθέτουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας και σε 3' - 4' προσθέτουμε και τις πιπεριές μας.
Αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε να σοταριστούν χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3 του αρχικού.
Βγάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη μας και μόλις λιώσει το βούτυρο ή η μαργαρίνη ρίχνουμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο μας. 
Προσοχή δεν ανακατεύουμε συνεχώς για να μην βγάλει όλα τα υγρά του και στεγνώσει.
Αφού πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε πάλι μέσα τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το νερό και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας.
Μαγειρεύουμε για 25' από τη στιγμή που θα σφυρίξει η χύτρα μας.
Αφού πέσει η βαλβίδα της ανοίγουμε και αν έχει ακόμα νεράκια το φαγητό μας βράζουμε έως ότου απορροφηθούν όλα και μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμόνι.
Αν το κάνουμε σε πλακερό σιγοβράζουμε το φαγητό μας με σκεπασμένο το καπάκι και πάλι λίγο πριν απορροφήσει το φαγητό μας όλο το νεράκι του και μείνει με το λαδάκι του ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Για το ρύζι 
300 γρ. ρύζι
600 γρ. νερό βρύσης (αναλογία ρυζιού νερού 1:2)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Αλάτι

Πλένουμε το ρύζι μας πάρα πολύ καλά μέχρι το νερό στη λεκάνη που το πλένουμε να γίνει διάφανο. Όσο πιο πολύ το πλένουμε τόσο πιο σπυρωτό θα γίνει. 
Το βάζουμε σε κατσαρόλα σχετικά μικρή γιατί δεν είναι μεγάλη ποσότητα, προσθέτουμε το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στο μάτι ανάβοντας το στη μεγαλύτερη ένταση ( από το 1-9 στο 9) χωρίς να ανακατέψουμε.
Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε 1-2 φορές με ξύλινη κουτάλα, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την ένταση (από το 1-9 στο 2) και σιγοβράζουμε για 15'.
Αφού γίνει το ρύζι μας κλείνουμε την ένταση της εστίας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και την αφήνουμε πάνω στο μάτι για ακόμα 2'-3'.
Ανοίγουμε το καπάκι, αφρατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.


Credits:
Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)