ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Υλικά
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 μέγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα, περασμένα από το μούλτι να γίνουν κιμάς
- 1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- 1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας βρασμένα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στο ζεστό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγο.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το κον-κασέ και τον πελτέ.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράζει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να μείνει μόνο με το λάδι.
- Βάζουμε σε πιατέλα τα μακαρόνια μας, απλώνουμε μπόλικη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί.
Με τον συγκεκριμένο κιμά μπορούμε να φτιάξουμε και πολλά άλλα νηστίσιμα φαγητά!
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou