Καρυδάκι γλυκό του κουταλιού



ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρυδάκια τρυφερά
1.200 ζάχαρη
1 κ .σ ξινό
8 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
1 βανίλια
1 κ σ μέλι
Χυμό λεμονιού

Καθαρίζουμε τα καρύδια απ' τη φλούδα με διπλά γάντια και ζυγίζουμε.
Βάζουμε σε λεκάνη με νερό να ξεπικρίσουν 48 ώρες.
Αλλάζουμε τα νερά κάθε τρεις ώρες ή και λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Εγώ τα είχα δίπλα στο νεροχύτη και άλλαζα συνεχώς. Μετά το 48ωρο που δοκίμασα ήταν εντελώς ξεπικρισμένα.
Κατόπιν ζεματάμε 2 νερά τα καρύδια αφήνοντας να πάρουν βράση 2 με 3 λεπτά.
Ξεπλένουμε κάτω απ' τη βρύση με κρύο νερό.
Σε λεκάνη με νερό διαλύουμε 1 κ.σ. ξινό και ρίχνουμε και το χυμό ενός λεμονιού.
Αφήνουμε μέσα τα καρύδια 2 ώρες περίπου
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε.
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα τη ζάχαρη, μισό λίτρο νερό, τα καρύδια, τα γαρίφαλα, το ξύλο κανέλας και βράζουμε.
Ξαφρίζουμε καλά κατά τη διάρκεια βρασίματος.
Όταν αρχίσει και δένει, κατεβάζουμε, σκεπάζουμε, και αφήνουμε μια νύχτα.
Την επόμενη βάζουμε να δέσει το γλυκό, προσθέτοντας τη βανίλια, το μέλι και το χυμό λεμονιού.


Credits:
Βάνα Ντελή
Μαγειρέματα "Deli"cious!