ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
ΥΛΙΚΑ :
1 Κιλό βερίκοκα
700γρ.ζαχαρη
λίγο ξινό.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Στρώνουμε μια στρώση φρούτα μια στρώση ζάχαρη.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα και το πρωί βγάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Στρώνουμε μια στρώση φρούτα μια στρώση ζάχαρη.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα και το πρωί βγάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφού πάρει βράση ξαφρίζουμε και μόλις σταματήσει να βγάζει αφρούς ρίχνουμε το ξινό.
Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας για λίγο έτσι ώστε να κατέβει τυχόν ζάχαρη πού μπορεί να έχει μείνει στα τοιχώματα, γιατί αυτό θα μας ζαχαρώσει την μαρμελάδα μας.
Όταν η μαρμελάδα κάνει μια ελαφριά στρώση κάτω στον πάτο της κατσαρόλας την βγάζουμε είναι έτοιμη.
ΣΈ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΎ ΜΑΣ ΚΟΛΛΉΣΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΑΛΛΆΖΟΥΜΕ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ.
Έχουμε αποστειρωμένα βαζάκια και τα γεμίζουμε καυτά και τα δύο.
Και η μαρμελάδα και το βαζάκι.
Καλή μας απόλαυση.

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας για λίγο έτσι ώστε να κατέβει τυχόν ζάχαρη πού μπορεί να έχει μείνει στα τοιχώματα, γιατί αυτό θα μας ζαχαρώσει την μαρμελάδα μας.
Όταν η μαρμελάδα κάνει μια ελαφριά στρώση κάτω στον πάτο της κατσαρόλας την βγάζουμε είναι έτοιμη.
ΣΈ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΎ ΜΑΣ ΚΟΛΛΉΣΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΑΛΛΆΖΟΥΜΕ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ.
Έχουμε αποστειρωμένα βαζάκια και τα γεμίζουμε καυτά και τα δύο.
Και η μαρμελάδα και το βαζάκι.
Καλή μας απόλαυση.
Δημιουργός συνταγής: Anna Lampropouloy
