Κοτόπουλο γιουβέτσι


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζω το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ με λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και 2 μεγάλα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ.
Σβήνω με 1/2 ποτήρι του κρασιού ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ, μετά ρίχνω ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ 2 ΜΠΑΧΑΡΙΑ, 2 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ, ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ και μια κουταλιά σούπας ΠΕΛΤΕ, πολύ λίγο ΚΑΝΕΛΑ και ΝΕΡΟ.
Μόλις βράσει το κοτόπουλο προθερμαίνω το φούρνο, ρίχνω αρκετό ΝΕΡΟ μεσα στην κατσαρόλα και αφήνω να πάρει βράσει.
Βάζω το κοτόπουλο σε πυρέξ και ρίχνω το καυτό ζουμί.
Μετά ρίχνω και 1 πακέτο ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ μέσα στο πυρέξ (500 γρ) ανακατεύω μια φορά και βάζω στο φούρνο στου 220 μέχρι να ψηθεί...
Μέχρι το τέλος ανακατεύω 3 - 4 φορές. Αφήνω περίπου 25 λεπτά.
Στο τέλος σβήνω και αφήνω λίγο να κρατάει.
Μέχρι να σερβίρω για να φάμε φουσκώνει και χυλώνει από μόνο του.
Το πυρέξ η το ταψί σας να είναι μεγάλο.