Μαρμελάδα σύκο



ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ


Υλικά:
1 κιλό σύκα σε κομμάτια χωρίς φλούδα
500 γραμμάρια ζάχαρη
1/3 του ποτηριού νερό
2 λεμόνια τον χυμό τους

Εκτέλεση:
-Βάζουμε τα σύκα την ζάχαρη και το νερό σε πλατιά κατσαρόλα.
-Μόλις αρχίσει να βράζει λιώνουμε με το μίξερ χεριού ή ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
-Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για 50 λεπτά.
-Βάζουμε το λεμόνι 5 λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά.
-Αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε σε βαζάκια τα οποία κλείνουμε και γυρνάμε ανάποδα για 24 ώρες.

*Προσοχή ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει!
Εάν θέλουμε προσθέτουμε κανέλα η και γαρύφαλλο κ.τλ!