Χοιρινές πανσέτες στο φούρνο σαν να τις έψησες στα κάρβουνα!



ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΨΗΣΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Σήμερα πανσέτες στο φούρνο σαν ψητές στα κάρβουνα!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τις έβαλα σέ ταψί με λαδόκολλα, πρόσθεσα λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι χωρίς καθόλου λάδι.
Έψησα (όπως αναφέρεται παρακάτω) στο γκριλ του φούρνου, στην πάνω σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν!!
Απλές και Υπέροχες !!!

Άλλος τρόπος όπως της φτιάχνω εγώ μαριναρισμένες...
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρασί λευκό
2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
1 λεμόνι (ο χυμός του)
πιπέρι

Ανακατεύουμε τα υλικά για την μαρινάδα και περιχύνουμε τις πανσέτες μας, αφού τις πλύνουμε καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC στο γκριλ.
Παίρνουμε τις πανσέτες χωρίς την μαρινάδα, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα ή στη σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά, τις γυρνάμε και αφήνουμε να ροδίσουν και από τις άλλη.
Ψήνουμε συνολικά για περίπου μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο .


Credits:
Άννα Αννούλα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ