Ντοματόρυζο με πιπεριές και μυρωδικά - απλό, καλοκαιρινό και νόστιμο

Ντοματορύζο σε βαθύ πιάτο, διακοσμημένο  με φυλλαράκι φρέσκου μαϊντανού, καλοκαιρινό ελληνικό φαγητό.
Το φτιάχνουμε όταν δεν έχουμε πολλά στο ψυγείο, αλλά θέλουμε κάτι γευστικό και χορταστικό.  Λίγο ρύζι, δύο ντομάτες, πιπεριές και μέσα σε 30 λεπτά έχουμε φαγητό. Φτηνό, γρήγορο και τίμιο. Το μυστικό είναι στο σοτάρισμα
Αν αγαπάτε τα λαδερά με ρύζι, τότε θα λατρέψετε και τα ντολμαδάκια ορφανά – εξίσου καλοκαιρινά, απλά και μυρωδάτα!

 

Υλικά

  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι ή γλασέ
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 μεγάλες ντομάτες , κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε ζεσταίνοντας λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. 
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές κέρατο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κύβους και ανακατεύουμε. 
  4. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς και να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι και τον κύβο λαχανικών, ανακατεύουμε ξανά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε ζεστό νερό (περίπου 2,5 κούπες). 
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει τα περισσότερα υγρά του.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρέσκο μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood