
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που μαγειρεύω συχνά.
Απολαύστε το ζεστό, συνοδευόμενο από μια σαλάτα ή λαχανικά της επιλογής σας!
Μας αρέσει πολύ!!!
Είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα, που θα κερδίσει τις εντυπώσεις της οικογένειας και των φίλων σας.
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο
- 1/2 κιλό ρύζι κίτρινο
- ζωμό κοτόπουλου (για κάθε κούπα ρύζι βάζουμε 3 κούπες ζωμό)
- 1 καρότο, τριμμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- Πιπέρι κόκκινο
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγο κουρκουμά
- κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα ταψί.
- Σουρώνουμε και ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου στο ταψί (για μία κούπα ρύζι βάζουμε 3 κούπες ζωμό).
- Προσθέτουμε το ρύζι, τριμμένο καρότο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, φύλλα δάφνης, κουρκουμά και μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά.
- Το απλώνουμε στο ταψί φροντίζοντας να κατανείμουμε ομοιόμορφα το ρύζι και τα λαχανικά γύρω από το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το ρύζι.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρισμα.
Δημιουργός συνταγής: Ελένη Παπατσάνη