Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ με γλάσο σοκολάτας κόλαση!!



Υλικά
250 γρ. Βιτάμ
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
250 ml γάλα\
330 γρ. ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού ή μια βανίλια
ελάχιστο αλάτι
2 - 3 κ.σ. κακάο

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κοσκινίζω το αλεύρι με τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάω το Βιτάμ για 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτω τη ζάχαρη και ξαναχτυπάω καλά.
Προσθέτω ένα - ένα τα αυγά (προσθέτω το επόμενο αφού απορροφηθεί το προηγούμενο στο μείγμα).
Προσθέτω το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Χωρίζω σε ένα δεύτερο μπολ 1/3 από το μείγμα , προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύω καλά.
Ρίχνω πολύ καλά γεμάτες κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ, σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνω στους 175 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για 50 - 60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και σκεπάζω με μια βρεγμένη πετσέτα για 10 - 15 λεπτά.
Ξεφορμάρω το κέικ και περιχύνω με 1 κουβερτούρα γάλακτος την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί με 1 κ.σ. ηλιέλαιο.

Παρατηρήσεις:
*Στα 50 λεπτά ψησίματος τρυπάω το κέικ με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα κι αν το ξυλάκι βγει στεγνό είναι έτοιμο.
*Δεν ανοίγω το φούρνο πριν τα 30 λεπτά.

Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ