Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ με γλάσο σοκολάτας κόλαση!!



Υλικά

  • 250 γρ. Βιτάμ
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 250 ml γάλα\
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή μια βανίλια
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 - 3 κ.σ. κακάο


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κοσκινίζω το αλεύρι με τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Χτυπάω το Βιτάμ για 3 - 4 λεπτά.
  4. Προσθέτω τη ζάχαρη και ξαναχτυπάω καλά.
  5. Προσθέτω ένα - ένα τα αυγά (προσθέτω το επόμενο αφού απορροφηθεί το προηγούμενο στο μείγμα).
  6. Προσθέτω το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
  7. Χωρίζω σε ένα δεύτερο μπολ 1/3 από το μείγμα , προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύω καλά.
  8. Ρίχνω πολύ καλά γεμάτες κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ, σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  9. Ψήνω στους 175 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για 50 - 60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
  10. Αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και σκεπάζω με μια βρεγμένη πετσέτα για 10 - 15 λεπτά.
  11. Ξεφορμάρω το κέικ και περιχύνω με 1 κουβερτούρα γάλακτος την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί με 1 κ.σ. ηλιέλαιο.

Παρατηρήσεις:

  • Στα 50 λεπτά ψησίματος τρυπάω το κέικ με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα κι αν το ξυλάκι βγει στεγνό είναι έτοιμο.
  • Δεν ανοίγω το φούρνο πριν τα 30 λεπτά.

Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δείτε επίσης:
Recent Posts Widget