Υλικά
- 250 γρ. Βιτάμ
 - 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
 - 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 - 4 αυγά
 - 250 ml γάλα
 - 330 γρ. ζάχαρη
 - ξύσμα πορτοκαλιού ή μια βανίλια
 - ελάχιστο αλάτι
 - 2 - 3 κ.σ. κακάο
 
Εκτέλεση
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 - Κοσκινίζω το αλεύρι με τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
 - Χτυπάω το Βιτάμ για 3 - 4 λεπτά.
 - Προσθέτω τη ζάχαρη και ξαναχτυπάω καλά.
 - Προσθέτω ένα - ένα τα αυγά (προσθέτω το επόμενο αφού απορροφηθεί το προηγούμενο στο μείγμα).
 - Προσθέτω το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
 - Χωρίζω σε ένα δεύτερο μπολ 1/3 από το μείγμα , προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύω καλά.
 - Ρίχνω πολύ καλά γεμάτες κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ, σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
 - Ψήνω στους 175 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για 50 - 60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
 - Αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και σκεπάζω με μια βρεγμένη πετσέτα για 10 - 15 λεπτά.
 - Ξεφορμάρω το κέικ και περιχύνω με 1 κουβερτούρα γάλακτος την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί με 1 κ.σ. ηλιέλαιο.
 
Παρατηρήσεις:
- Στα 50 λεπτά ψησίματος τρυπάω το κέικ με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα κι αν το ξυλάκι βγει στεγνό είναι έτοιμο.
 - Δεν ανοίγω το φούρνο πριν τα 30 λεπτά.
 



Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ