
Υλικό
Για το κέικ:
- 6 αυγά
- 1 κούπα (δοσομετρητής) ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 1,5 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας
Σιρόπι:
- 3 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- Φλούδα πορτοκαλιού
Επικάλυψη:
- 125 γρ. βούτυρο
- 7 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κοφτές κακάο
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 ποτήρι (του νερού) νερό
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα αυγά με τη βανίλια.
- Χτυπάμε λίγο ακόμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε ξανά σε ένα αφράτο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 28 × 28 και ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά.
- Όταν βγει το γλυκό αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 8 λεπτά, απ' το σημείο βρασμού.
- Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι.
- Όταν το γλυκό απορροφήσει το σιρόπι, φτιάχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας βράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Απλώνουμε πάνω από το γλυκό και στο τέλος πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.

Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου