Μυρμηγκάτο σιροπιαστό με επικάλυψη σοκολάτας



ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Για το κέικ:
6 αυγά
1 κούπα (δοσομετρητής) ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 1/2 κούπα αλεύρι γοχ.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας

Σιρόπι:
3 κούπες νερό
2 κούπες ζαχαρη
Φλούδα πορτοκαλιού

Επικάλυψη:
125 γρ. βούτυρο
7 κσ ζάχαρη
4 κσ κοφτές κακάο
2 κσ κορν φλάουρ
1 ποτήρι (του νερού) νερό
1/2 ποτήρι γάλα
1 βανίλια

Αρχικά χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτω τ' αυγά με τη βανίλια.
Χτυπάω λίγο ακόμα και στη συνέχεια προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάω ξανά σε ένα αφράτο μείγμα.
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψάκι 28 × 28 και ψήνω το γλυκό στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά.
Όταν βγει το γλυκό αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμάζω το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 8 λεπτά, απ' το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζω: κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι.
Όταν το γλυκό απορροφήσει το σιρόπι, φτιάχνω την επικάλυψη σοκολάτας βράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πήξει η κρέμα. Απλώνω και στο τέλος πασπαλίζω με τρούφα σοκολάτας!


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ