Μυρμηγκάτο σιροπιαστό με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικό

Για το κέικ:

  • 6 αυγά
  • 1 κούπα (δοσομετρητής) ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 1,5 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας

Σιρόπι:

  • 3 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • Φλούδα πορτοκαλιού

Επικάλυψη:

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 7 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 ποτήρι (του νερού) νερό
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα αυγά με τη βανίλια.
  2. Χτυπάμε λίγο ακόμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Χτυπάμε ξανά σε ένα αφράτο μείγμα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 28 × 28 και ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά.
  5. Όταν βγει το γλυκό αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 8 λεπτά, απ' το σημείο βρασμού.
  7. Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι.
  8. Όταν το γλυκό απορροφήσει το σιρόπι, φτιάχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας βράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  9. Απλώνουμε πάνω από το γλυκό και στο τέλος πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου