Αλμυρά κουλουράκια με φέτα και δυόσμο



ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Σούπερ αρωματικά!!

Υλικά
200 γρ. βούτυρο παγωμένο (μισό γάλακτος μισό βιτάμ έβαλα εγώ)
500 γρ. Αλεύρι γοχ.
1 κγ. αλάτι
1 κγ. μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κούπα γάλα κρύο (τόσο, όσο να γίνει ζύμη)
180 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Πιπέρι
1 κσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό (για το άλειμμα)
Σουσάμι

Κόβουμε σε κύβους τα παγωμένα βούτυρα και τα ρίχνουμε σ' ένα μπολ. 
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέϊκιν, τρίβουμε τα υλικά με τα χέρια μας, ώστε να έχουμε ένα μίγμα σαν τραχανά. 
Προσθέτουμε το κρύο γάλα και ζυμώνουμε γρήγορα. 
Μετά βάζουμε την φέτα, το πιπέρι τον δυόσμο και ζυμώνουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά. 
Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Βγάζουμε απ' το ψυγείο πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε τα περνάμε με αυγό και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αερόθερμο τα έβαλα εγώ) στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου.


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ