Κουλουράκια με αμμωνία



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ

Υλικά
1 κιλό αλεύρι γοχ.
125 βούτυρο γάλακτος
125 βούτυρο Κερκύρας
315 γρ. ζάχαρη
3 αυγά (χώρια οι κρόκοι απ' τ' αυγά)
15 γρ. αμμωνία
3 βανίλιες
3/4 κούπας γάλα χλιαρό
1/2 κγ. μπέικιν πάουντερ

Χτυπάω τα δύο βούτυρα πολύ καλά μέχρι ν' ασπρίσουν. 
Μετά προσθέτω τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και ξαναχτυπώ πολύ καλά. 
Βάζω και τ' ασπράδια αφού πρώτα τα έχω χτυπήσει σε μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή. 
Στη συνέχεια διαλύω την αμμωνία στο χλιαρό γάλα μαζί με το μπέικιν (προσοχή αφρίζει!) και τα προσθέτω εναλλάξ μαζί με το αλεύρι και τις βανίλιες μέσα στο προηγούμενο μίγμα.
Ζυμώνω σε μια ελαστική ζύμη.
Ψήνω τα κουλουράκια στους 200 βαθμούς για 15 έως 20 '.


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ