Νηστίσιμα και πολύ αρωματικά Κουλουράκια κανέλας



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
1/4 κούπας ανθρακούχο νερό (σόδα)
1 κ.σ. κονιάκ
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού

Κοσκινιζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σ' ένα μπολ.
Χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα.
Ρίχνουμε τα ανακατεμένα υλικά μέσα στο μπολ με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πλάθεται εύκολα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά περίπου.


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ