Χταποδάκι κοκκινιστό κρασάτο


ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΡΑΣΑΤΟ

Υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
3 κ.σ. ντομάτα πελτέ διαλυμένες σε 1/4 κούπας νερό
2 φύλλα δάφνης
Λίγους κόκκους μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη

Βράζω για μια ώρα περίπου το χταπόδι με μία κούπα ξύδι, να μαλακώσει. Το αφαιρώ απ' την κατσαρόλα και το κόβω σε κομμάτια. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρω καλά τα κρεμμύδια με τα σκόρδα στο λάδι, ρίχνω το χταπόδι ανακατεύω καλά και μετά προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του!
Οι πατάτες τηγανιτές του ταιριάζουν απόλυτα!!


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ