Τσιζκέικ φούρνου με σπιτική σάλτσα φράουλας

cheesecake φούρνου με σπιτική σάλτσα  φράουλας

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Αυτό το τσιζ κέικ το φτιάχνω πολλά χρόνια και είναι από τα ωραιότερα που έχω δοκιμάσει!
Επίσης το έχω προσφέρει και σαν κέρασμα κόβοντάς το σε μικρά τετράγωνα κομμάτια σε χάρτινες θηκούλες.


Υλικά

Για τη Σάλτσα Φράουλας
  • 2 κούπες φράουλες
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. κονιάκ

Για την Βάση:
  • 1 1/4 κούπας μπισκότα digestives ή πτι μπερ αλεσμένα σαν σκόνη.
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 κούπας αμύγδαλα ή καρύδια αλεσμένα
  • 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο

Για την Γέμιση:
  • 400 γρ. κριμ τσιζ
  • 200 γρ. τυρί ρικότα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 1/3 κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη Σάλτσα Φράουλας
  1. Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απ' το κονιάκ.
  2. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να πήξει και να γίνει μια διάφανη γυαλιστερή σάλτσα.
  3. Κατεβάζουμε απ' την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. 
  4. Αφήνουμε να κρυώσει. 
  5. Μπορούμε να φτιάξουμε μερικές τέτοιες σάλτσες όταν είναι η εποχή της φράουλας και να τις αποθηκεύσουμε σε μικρά ταπεράκια στην κατάψυξη. Μ' αυτό τον τρόπο τις ξεπαγώνουμε και τις χρησιμοποιούμε όταν τις χρειαστούμε πάνω από τσιζκέικ, από παγωτά κ.α. 
  6. Διατηρείται μέχρι και 1 χρόνο καλά σκεπασμένη στην κατάψυξη.

Για τη Βάση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης και στρώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι 30 εκ. 
  2. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση. 

Για τη Γέμιση
  1. Ανακατεύουμε τα 8 πρώτα υλικά της γέμισης στο μπολ του μίξερ. 
  2. Τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα 5'.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 5' ακόμη.

Για το Τσιζκέικ
  1. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω απ' την βάση των μπισκότων. 
  2. Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς (αντιστάσεις) για 1 ώρα.
  3. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα σ' αυτόν το τσιζ κέικ να σταθεί για 2 ώρες ακόμη. 
  4. Όταν το βγάλουμε στρώνουμε στην επιφάνεια την σάλτσα φράουλας και μόλις κρυώσει το διατηρούμε στο ψυγείο.

cheesecake φούρνου με σπιτική σάλτσα  φράουλας
cheesecake φούρνου με σπιτική σάλτσα  φράουλας
cheesecake φούρνου με σπιτική σάλτσα  φράουλας


Credits:

Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ