
Υλικά
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη1 1/2 κούπα νερό
1 κσ. χυμό λεμονιού
Για τους κουραμπιέδες
200 γρ. καλό βούτυρο1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
3 κούπες αλεύρι γοχ.
2 βανίλιες
αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5' (απ' το σημείο βρασμού), σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν' αφρατέψει.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα, ένα τ' αυγά.
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και ζυμώνουμε ελαφρά.
Δεν πρέπει να παραζυμώσουμε το μίγμα γιατί θα σκληρύνουν οι κουραμπιέδες.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τοποθετούμε από ένα αμυγδαλάκι πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20' περίπου.
Όταν βγουν απ' το φούρνο, τους περιχύνουμε με το σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πριν τους τοποθετήσουμε σε πιατέλα!


Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου