Κουραμπιέδες σιροπιαστοί (Σεκέρ παρέ)


ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟΙ (ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ)

Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κσ. χυμό λεμονιού

Για τους κουραμπιέδες:
200 γρ. καλό βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
3 κούπες αλεύρι γοχ.
2 βανίλιες
αμύγδαλα ασπρισμένα

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5' (απ' το σημείο βρασμού), σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν' αφρατέψει.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα, ένα τ' αυγά. 
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και ζυμώνουμε ελαφρά. 
Δεν πρέπει να παραζυμώσουμε το μίγμα γιατί θα σκληρύνουν οι κουραμπιέδες. 
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τοποθετούμε από ένα αμυγδαλάκι πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20' περίπου. 
Όταν βγουν απ' το φούρνο, τους περιχύνουμε με το σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πριν τους τοποθετήσουμε σε πιατέλα!


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ