Στριφτή Τυρόπιτα και Στριφτοτυροπιτάκια



ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΙΦΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

(Για την τυρόπιτα και τα στριφτοτυροπιτάκια χρειάστηκα 20 φύλλα).

Για 20 φύλλα βάζω 800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 φακελάκι μαγιά στιγμής
Νερό χλιαρό 400 γραμ.

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη και ανακατεύουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και κανονίζουμε η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι.
Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί και κάνουμε τη γέμιση.

Γέμιση:
Τυρί φέτα 750 γραμ.
4 αυγά
3/4 της κούπας του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κούπα τσαγιού γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι άσπρο

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το πλαστή και λαδώνουμε και απλώνουμε πάνω του γέμιση.
Μετά το τσαλακώνουμε το φύλλο και το βάζουμε στο ταψί.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουμε όλα τα μπαλάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.


Credits:
Ελενη Τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ