Νηστίσιμα παξιμαδάκια με γλυκάνισο

 

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Είναι υπέροχα, αρωματικά, πεντανόστιμα και όποιος τα φτιάξει μια φορά, σίγουρα θα τα ξαναφτιάξει!! 

Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ.. χυμός λεμονιού
2/3 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. ούζο
1 κ.σ. γλυκάνισο ή 1 1/2 (αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του γλυκάνισου)
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/2 κ.γ. ξύσμα πιρτοκαλιού
700 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
(κούπα δοσομετρητής των 250 ml)

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός απ' το αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας ελαφρά. 
Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη και ελαστική.
Δεν θέλει πολύ ζύμωμα, απλώς να γίνουν ένα όλα τα υλικά. 
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20'.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μακρόστενα φρατζολάκια. 
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα χαράζουμε μ' ένα μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 1/2 εκ. προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι κάτω. 
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 150 βαθμούς για 45'. 
Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τ' αφήνουμε να κρυώσουν καλά 30' περίπου.
Τα κόβουμε σε φέτες, εκεί που τα είχαμε χαράξει με το μαχαίρι. 
Τα ξαπλώνουμε στο ταψί και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 25' στους 120 βαθμούς.
Βγάζουμε το ταψί απ' το φούρνο και αναποδογυρίζουμε τα παξιμαδάκια ώστε να ψηθούν και απ' την άλλη πλευρά.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25' περίπου μέχρι να ξεραθούν εντελώς.


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ