Νηστίσιμη σκεπαστή μηλόπιτα με μπισκότα Digestive στη ζύμη


ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE ΣΤΗ ΖΥΜΗ

Η νοστιμιά της ΦΟΒΕΡΗ!

Το ταψάκι μου είναι Νο 26

ΥΛΙΚΆ ΠΕΛΤΕ
8 μήλα μεγάλα μαλακά
8 κ.σ. ζάχαρη
1 φλυτζάνα νερό
λίγη κανέλλα
30 γρ χτυπημένα καρύδια

ΥΛΙΚΑ ΖΎΜΗ
1 φλυτζάνα καλαμποκέλαιο ή ηλιελαιο
1 φλυτζάνα ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ. βανίλια
8 digestive τριμμένα στο μπλέντερ 
1/2 κιλό farin up ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι να μη κολλάει στα χέρια.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τις σιγοβραζουμε μέχρι να γίνει ένας πολτός.
Στο τελος ρίχνουμε λίγη κανέλλα και 30 γρ. τριμμένα καρύδια.
Χτυπάμε τα υλικά μας με τη σειρά που σας γράφω μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο 
Το ένα να είναι λίγο πιο μεγάλο για να ανέβει λίγο πιο πάνω στη φόρμα.
Παίρνουμε ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο επάνω μερος του ταψιού για να σχηματίσουμε τη διάμετρο του.
Εκεί ανοίγουμε το κάτω φύλλο λίγο πιο μεγάλο βέβαια για να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του ταψιου.
Προσθέσουμε το πελτέ και στη συνέχεια ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε επάνω.
Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα.
Από πανω εχω βάλει άχνη και κανέλα


Credits:
Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ