Μηλόπιτα (Κέικ με μήλα)


ΜΗΛΟΠΙΤΑ (ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΗΛΑ)

Υλικά
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 ποτήρια φαρίνα
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το γάλα, το λάδι, τα μυρωδικά, το αλεύρι με το μπέικιν και τέλος τα μήλα.
Βάζω σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.





Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)