Κουραμπιέδες


ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


Υλικά
2 κούπες φρέσκο βούτυρο
4 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
4 κούπες αλεύρι μαλακό Νούμερο 2
2 κουταλιές κορν φλαουρ
1 κουταλιά μπέικιν μαζί με το αλεύρι
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 150 βαθμούς για 12 λεπτά και χοντροκομμένα

Χτυπάμε το βούτυρο αφού έχει μαλακώσει και έχει μείνει μία ώρα έξω από το ψυγείο.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε για 15 με 20 λεπτά.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και μετά το αλεύρι σιγά - σιγά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, να πλάθεται και να μην κολλαει στα χέρια.
Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε με τον πλάστη και κόβουμε με κουπάτ ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα, να ροδίσουν.
Όταν βγουν από το φούρνο τους αφήνουμε 10 λεπτά στο ταψί να κρυώσουν.
Τους βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε ρίξει ζάχαρη άχνη και τους πασπαλίζουμε πάνω με ζάχαρη άχνη στην οποία μέσα έχουμε βάλει μία κουταλιά κορν φλάουρ για να τραβάει την υγρασία.
Οι κουραμπιέδες πάντα τρώγονται από την τρίτη μέρα και μετά.
Όσο περισσότερες μέρες μένουν τόσο καλύτεροι γίνονται!!!



Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)