Κοτόπουλο με αγκινάρες φρικασέ



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΦΡΙΚΑΣΕ

Είναι ελαφρύ και πεντανόστιμο.
Φυσικά με το αρνάκι και το κατσικάκι είναι πολύ ανώτερο αλλά είναι και πιο βαρύ.

Υλικά
1/2 κοτόπουλο σε μερίδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
5 - 6 αγκινάρες φρέσκιες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 λεμόνι το χυμό του
1 γεμάτο κ.γ. κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε πολύ καλά το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει το μισό για 20 λεπτά.
Έχουμε καθαρίσει τις αγκινάρες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα πράσινα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Ψήνουμε έως ότου μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει μέσα και ρίχνουμε ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας.
στη συνέχεια γυρίζουμε στη κατσαρόλα το αβγολέμονο και κουνάμε για δύο-τρία λεπτά για να δέσει η σαλτσούλα.
Εγινε μπουκιά και συχώριο πεντανόστιμο!


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ