
Η γεύση τους είναι σαν σιροπιασμένο μπισκότο γεμιστό με καρύδια!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. βούτυρο (εγώ έβαλα μισό φυτικό μισό αγελαδινό)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα
- 1/2 κ.γ. αμμωνία (ή μισό κ.γ. σόδα)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 βανίλιες
- 1 κιλό αλεύρι γοχ
- (το γάλα μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό από φρέσκο χυμό πορτοκάλι)
Για τη γέμιση
- 200 γρ. καρύδια στο μούλτι
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλλα
- Μισό κ.γ. γαρύφαλλα
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- Ενάμιση ποτήρι νερό
- 2 ξύλα κανέλλα
- Φλούδα πορτοκάλι
- Μισό ποτήρι μέλι
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
- Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το χτυπάω με την ζάχαρη.
- Προσθέτω τα υγρά και τα μυρωδικά και τέλος το αλεύρι
- Ανοίγω πιτάκι, βάζω 1 κ.γ. γέμιση, κλείνω και το τσιμπάω με το τσιμπιδάκι.
- Τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά το πρώτο ταψί και 20 λεπτά τα υπόλοιπα δύο.
- Τα αφήνω να κρυώσουν
- Βράζω το σιρόπι για 7 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Το συντηρώ ζεστό στο χαμηλό της εστίας και βουτάω τα Ισλί 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Βγαίνουν 80 τεμάχια.
Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ