
Υλικά
Για τη ζύμη
- 2 ποτήρια ηλιέλαιο (380 γρ.)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (400 γρ)
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (200 γρ)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ (80 γρ)
- 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν
- 3 κουταλάκια γλυκού σόδα
- 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 βανιλετα
- 3/4 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. + όσο χρειαστεί για να έχετε μια ζύμη εύπλαστη.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω περίπου 20 λεπτά
Σιροπιάζουμε χλιαρά μελομακάρονα με καυτό σιρόπι.
Παρακολουθήστε την εκτέλεσα της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Για το σιρόπι
- 3 κούπες νερό
- 3 κούπες ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
Σιροπιάζουμε χλιαρά μελομακάρονα με καυτό σιρόπι.
Επικάλυψη
- μέλι
- καρύδια τριμμένα
Παρακολουθήστε την εκτέλεσα της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού