
Ένα υπέροχο δεκατιανό για τα παιδιά και όχι μόνο...
Υλικά
- 180 γρ. χλιαρό γάλα
 - 180 γρ. γιαούρτι
 - 140 ml ηλιέλαιο
 - 2 αυγά
 - 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
 - 1 κ.γ. αλάτι
 - 700 γρ. περίπου αλεύρι
 - 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
 
Για τη γέμιση
- σφιχτή μπεσαμέλ (με 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ελαιόλαδο και γάλα τόσο όσο για να γίνει σφιχτή)
 - τυρί φέτα τριμμένη
 - γραβιέρα τριμμένη
 - αυγό
 - πιπέρι
 
- 1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα για το άλειμμα
 - σουσάμι
 
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη έριξα τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και τα ανακάτεψα.
 - Πρόσθεσα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζύμωσα μέχρι να γίνει ένα μαλακό και λείο ζυμαράκι.
 - Το χώρισα σε είκοσι ζυμαράκια, τα έκανα μπαλάκια και ένα - ένα τα άνοιξα με τον πλάστη.
 - Έκανα μια χαρακιά από τη μέση προς τα κάτω, έβαλα τη γέμιση, το γύρισα γύρω - γύρω και το έκλεισα από κάτω.
 - Τα άλειψα με αυγό αραιωμένο με μια κουταλιά γάλα, τα βούτηξα σε σουσάμι και έψησα στους 180 με 190 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
 - Γέμιση βάζουμε ό,τι θέλουμε.
 - Έγιναν πολύ νόστιμα!
 





Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni