Τυροψωμάκια χωρίς μαγιά


ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ


Ένα υπέροχο δεκατιανό για τα παιδιά και όχι μόνο...

Υλικά

  • 180 γρ. χλιαρό γάλα
  • 180 γρ. γιαούρτι
  • 140 ml ηλιέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 700 γρ. περίπου αλεύρι
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη Γέμιση
  • σφιχτή μπεσαμέλ (με 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ελαιόλαδο και γάλα τόσο όσο για να γίνει σφιχτή)
  • τυρί φέτα τριμμένη
  • γραβιέρα τριμμένη
  • αυγό
  • πιπέρι

  • 1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα για το άλειμμα
  • σουσάμι  

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη έριξα τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και τα ανακάτεψα.
  2. Πρόσθεσα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζύμωσα μέχρι να γίνει ένα μαλακό και λείο ζυμαράκι.
  3. Το χώρισα σε είκοσι ζυμαράκια, τα έκανα μπαλάκια και ένα - ένα τα άνοιξα με τον πλάστη.
  4. Έκανα μια χαρακιά από τη μέση προς τα κάτω, έβαλα τη γέμιση, το γύρισα γύρω - γύρω και το έκλεισα από κάτω.
  5. Τα άλειψα με αυγό αραιωμένο με μια κουταλιά γάλα, τα βούτηξα σε σουσάμι και έψησα στους 180 με 190 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
  6. Γέμιση βάζουμε ό,τι θέλουμε.
  7. Έγιναν πολύ νόστιμα!