
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι κιλότο κομμένο μερίδες
- 3 - 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια
- 3 πράσινες πιπεριές σε κομμάτια
- 8 μανιτάρια σαμπινιόν, ξεφλουδισμένα
- 4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- λίγο χυμό ντομάτας (pummaro)
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. της σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 4 - 5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατιζουμε το κρέας μας και το περνάμε από το αλεύρι.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το μοσχαράκι.
- Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο λάδι τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το μοσχαράκι και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την κανέλα, την πάπρικα, το μπαχάρι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και αφήνουμε να βράσει για μία ώρα.
- Μετά την μία ώρα προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και αφήνουμε να βράσει για ακόμα μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα μας.
- Αλατιζουμε 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας.
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara