Χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας

Χοιρινό λεμονάτο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ


Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • λίγο λευκό κρασί
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • λίγο μπούκοβο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • χυμός από 1/2 λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι σοτάρω το χοιρινό κομμένο σε κομμάτια.
  2. Στη συνέχεια ρίχνω το ξερό και φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα.
  3. Σβήνω με λίγο λευκό κρασί, ρίχνω τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το ξύδι μπαλσάμικο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τους κόκκους μπαχάρι, λίγο μπούκοβο, το φύλλο δάφνης και το χυμό από μισό πορτοκάλι.
  4. Προσθέτω λίγο νεράκι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά.
  5. Μόλις γίνει το κρέας μου διαλύω το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού και ζουμί από το χοιρινό μου, το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα και κουνάω ελαφρώς.
  6. Αποσύρω από την φωτιά.
  7. Φτιάχνω το πιλάφι μου και σερβίρω.


Credits:

Ανδριάνα Μεϊντανά
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ