
Υλικά
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 - 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 150 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 800 γρ. πανσέτα
- 70 ml κόκκινο κρασί
- 100 ml ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ρίγανη
- δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με το ελαιόλαδο.
- Χοντροκόβουμε το σέλερι και το κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρουμε για 7 - 8 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές σε κυβάκια, την πανσέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο.
- Καπακώνουμε και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 10 - 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, έτσι ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι βαλσάμικο και το μέλι, αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και αφαιρούμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μαζί με λίγη ρίγανη και φρέσκο ελαιόλαδο.
Παρατηρήσεις:
- Άμα θέλουμε να πάρει πιο ωραίο χρώμα η πανσέτα, μπορούμε να την ψήσουμε στην αρχή μόνη της σε ένα τηγάνι.
Δημιουργός συνταγής: Alex Foukas