Τσιγαρίδες

tsigarides

ΤΣΙΓΑΡΙΔΕΣ

Ο μεζές της Καστοριάς και τις ορεινής Ελλάδας.
Το Ελληνικό μπέικον που τύφλα να ΄χει μπροστά του το μπέικον σε λωρίδες.
Άριστο μεζεδάκι !!!

Υλικά

  • 1.5 κιλό κρέας χοιρινό με λίπος και κομμάτια λίπους κομμένο σε κομμάτια.
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το κρέας σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το νερό, για να μη κολλήσουν τα κομμάτια κρέας στην αρχή, το χυμό από το λεμόνι και τις λεμονόκουπες για να πάρει γεύση.
  2. Αλατίζουμε το κρέας.
  3. Ψήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για μια ώρα περίπου.
  4. Οι τσιγαρίδες αρχίζουν και μαγειρεύονται στο δικό τους λίπος
  5. Οι τσιγαρίδες μας θα είναι έτοιμες όταν το κρέας έχει συρρικνωθεί, είναι τραγανό και έχει πάρει έντονο καφετί χρώμα.

tsigaridestsigaridestsigarides

Credits:

Γιάννης Αραμπατζής