Μοσχάρι κοκκινιστό με ταλιατέλες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ταλιατέλες

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά
  • Ντομάτα (φρέσκια, πελτές και κονκασέ)
  • 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
  • κόκκινο κρασί
  • 5 - ψ6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • μαϊντανός
  • 2 καρότα (λίγο τριμμένο και το υπόλοιπο σε μικρά κομμάτια)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο
  • λάδι
  • λίγο νεράκι


Εκτέλεση

  1. Σοτάρω το κρέας μου σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνω τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζω το σοτάρισμα.
  3. Σβήνω με το κρασί.
  4. Ρίχνω τους χυμούς ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρι, μπούκοβο, καρότα, νεράκι.
  5. Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  6. Σιγοβράζω σε μέτρια φωτιά για μιάμιση ώρα.
  7. Σερβίρω με τις ταλιατέλες μου που έχω βράσει για 10 λεπτά και μπόλικο τυράκι τριμμένο. Αν έχουμε μυζήθρα ακόμα καλύτερα!


Credits:

Ανδριάνα Μεϊντανά
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ