Γεμιστά μπισκότα απίστευτα νόστιμα

Γεμιστά μπισκότα

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ


Λατρεύω αυτά τα γεμιστά μπισκότα.
Σήμερα έκανα με δύο διαφορετικές γεύσεις, χουρμάδες με καρύδια και αποξηραμένα βερίκοκα με καρύδια.
Πραγματικά έχουν γίνει πολύ νόστιμα και τραγανά, η ζύμη είναι απίστευτα νόστιμη.
Την άλλη φορά θα δοκιμάσω με μαρμελάδα και καρύδια ή Μερέντα


Υλικά

  • 550 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανιλίνη
  • ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του μαχαιριού)
  • 200 γρ. creme fraiche
  • 2 κρόκους αυγών
Για γέμιση
  • 400 γρ. χουρμάδες 
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καρύδια
  • 3 κ.σ. κακάο


Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τρίβουμε το μείγμα καλά με τα χέρια (βάζουμε οπωσδήποτε γάντια για να μη λιώσει υπερβολικά το βούτυρο) ή με μια σπάτουλα.
  3. Μετά προσθέτουμε τη βανιλίνη, ελάχιστο αλάτι, την creme fraiche, τους κρόκους και τα ανακατεύουμε όλα καλά.
  4. Αφήνουμε στην άκρη μεχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση η οποία μπορεί να είναι οποιαδήποτε της αρεσκείας μας (Μερέντα, μαρμελάδα ή αυτήν που έκανα εγώ).

Για τη γέμιση
  1. Βάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για ένα τέταρτο.
  2. Μετά τους στραγγίζουμε καλά και τους βάζουμε στο μπλέντερ με το βούτυρο, τα καρύδια και το κακάο και τα χτυπάμε καλά.
  3. (Επειδή σήμερα ήθελα και λίγα με αποξηραμένα βερίκοκα τη γέμιση με χουρμάδες την έκανα σε μικρότερη ποσότητα). 
  4. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια περίπου 30 γρ το καθένα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά.

Γεμιστά μπισκόταΓεμιστά μπισκόταΓεμιστά μπισκόταΓεμιστά μπισκόταΓεμιστά μπισκόταΓεμιστά μπισκότα

ΠΗΓΗ: Xenia Eleftheriadou, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget