Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ



Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά
  • ντομάτα (φρέσκια, πελτές και κονκασέ) 
  • 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • κόκκινο κρασί
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • μαϊντανός
  • 2 καρότα (λίγο τριμμένο και το υπόλοιπο σε μικρά κομμάτια) 
  • αλάτι,
  • πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο
  • λάδι
  • λίγο νεράκι


Εκτέλεση

  1. Σοτάρω το κρέας σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. 
  2. Στη συνέχεια ρίχνω τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζω το σοτάρισμα. 
  3. Σβήνω με το κρασί. 
  4. Ρίχνω τους χυμούς ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρι, γαρύφαλλα, μπούκοβο, καρότα και νεράκι. 
  5. Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
  6. Βράζω σε μέτρια φωτιά για μιάμιση ώρα.
  7. Σερβίρω με μακαρόνια Νο 6 που έχω βράσει για 11 λεπτά και μπόλικο τυράκι τριμμένο.


Credits:

Ανδριάνα Μεϊντανά
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ