
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι ελιά
- ντομάτα (φρέσκια, πελτές και κονκασέ)
- 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- κόκκινο κρασί
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 4 γαρύφαλλα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- μαϊντανός
- 2 καρότα (λίγο τριμμένο και το υπόλοιπο σε μικρά κομμάτια)
- αλάτι,
- πιπέρι
- λίγο μπούκοβο
- λάδι
- λίγο νεράκι
Εκτέλεση
- Σοτάρω το κρέας σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Στη συνέχεια ρίχνω τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζω το σοτάρισμα.
- Σβήνω με το κρασί.
- Ρίχνω τους χυμούς ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρι, γαρύφαλλα, μπούκοβο, καρότα και νεράκι.
- Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Βράζω σε μέτρια φωτιά για μιάμιση ώρα.
- Σερβίρω με μακαρόνια Νο 6 που έχω βράσει για 11 λεπτά και μπόλικο τυράκι τριμμένο.
Credits:
Ανδριάνα ΜεϊντανάΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ