
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι ελιά
- ντομάτα (φρέσκια, πελτές και κονκασέ)
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
- κόκκινο κρασί
- 3 - 4 κόκκους μπαχάρι
- λίγο μπούκοβο
- 3 - 4 γαρύφαλλα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- μαϊντανός
- αλάτι - πιπέρι
- λάδι
- λίγο νεράκι
- κριθαράκι χοντρό
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
- Σοτάρω το κρέας σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Στησυνέχεια ρίχνω τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζω το σοτάρισμα.
- Σβήνω με το κρασί.
- Ρίχνω τους χυμούς ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρια, γαρύφαλλα, μπούκοβο, νεράκι.
- Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Το αφήνω να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σε προθερμασμένο φούρνο σε γάστρα ρίχνω το κρέας μου με την σάλτσα του, το κριθαράκι, προσθέτω λίγο αλατάκι και ανακατεύω.
- Σκεπάζω και ψήνω στους 180° στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
- Ανά διαστήματα βγάζω και ανακατεύω. (Δεν θέλουμε να κολλήσει το κριθαράκι).
- Δέκα λεπτά πριν το βγάλω ξεσκεπάζω την γάστρα μου και συνεχίζω το ψήσιμο.
- Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω από πάνω μπόλικο τυρί τριμμένο. (Θέλουμε να λιώσει το τυρί).
Credits:
Ανδριάνα ΜεϊντανάΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ