Σπιτικά Καλτσόνε (Calzone)



ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΛΤΣΟΝΕ (CALZONE)


Υλικά

Για τη ζύμη των Calzone
  • 300 γρ. γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 αυγό
  • 600 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση
Υλικά της αρεσκείας μας, εγώ έβαλα:
  • σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • τριμμένη μοτσαρέλα
  • σαλάμι σε φέτες λεπτές
  • πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
  • πιπεριά πράσινη
  • κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • μοτσαρέλα λευκή την οποία έχω κόψει σε φέτες λεπτές
  • μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες λεπτές

Για το άλειμμα
  • αυγό χτυπημένο με λίγο λαδάκι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα μαζί με τη μαγιά και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το αυγό και ανακατεύουμε.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αν η ζύμη μας φανεί λίγο σφιχτή προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
  6. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε στρογγυλό φύλλο και γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας.
  7. Κλείνουμε τα Καλτσόνε και πιέζουμε γύρω - γύρω με ένα πιρούνι
  8. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε από πάνω με ένα πινέλο με αυγό χτυπημένο με λίγο λαδάκι,
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget