
ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 3 μήλα, κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 1/2 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 3 ποτήρια αλεύρι, περίπου
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν μια ελαφριά, κρεμώδη υφή.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
- Ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη βανίλια, την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο και λείο χυλό.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
- Τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλο το χυλό.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο της πίτας.
- Αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης:
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
Apr 24 2025
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
Mar 31 2025
Recent Posts Widget