Αρχική σελίδα Κέικ Κέικ μωσαϊκό
Κέικ μωσαϊκό
Υλικά 5 αυγά, 200 γρ ζάχαρη 200 γρ βούτυρο λιωμένο 20 ml ελαφρύ λάδι 250 ml γάλα φρέσκο 50 γρ κακάο 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 1 βανίλια 500 γρ αλεύρι 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 200 γρ μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε εναλλάξ το βούτυρο, το λάδι και το γάλα. Τέλος, ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το κακάο. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το ξύσμα και σπάμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε με μαρίζ το μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία φόρμα για κέικ, βάζουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε καλά. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια αλείφουμε την πάνω μεριά με Μερέντα και ρίχνουμε νιφάδες σοκολάτας.
Δημιουργός συνταγής:
Tzeni Tsanaktsidou