
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΠΑΝΣΕΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υλικά (για 5-6 πανσετες)
- χοιρινές πανσέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- θρούμπι
- 2 μπαχάρια
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 150 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
- χυμό απο ενα λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα τις πανσέτες, είτε ολόκληρες είτε κομμένες σε μπουκίτσες, με σχεδόν γεμάτο νερό στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν.
- Όταν στεγνώσουν από τα υγρά τους δεν ρίχνουμε λάδι γιατί θα βγάλουν από μόνες τους.
- Μόλις αρχίζουν να κολλάνε στο τηγάνι ρίχνουμε τα μπαχάρια, τα δαφνόφυλλα και τη σκελίδα σκόρδο και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε 5 λεπτά από την κάθε μεριά, που είναι αρκετά για να κάνουν ωραίο χρώμα.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι.
- Μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις σερβίρουμε ζεστές.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou