Χοιρινές μπουκίτσες πανσέτας με σάλτσα κρασιού και κρέμα γάλακτος
Υλικά (για 5-6 πανσετες)
χοιρινές πανσέτες
αλάτι
πιπέρι
θρούμπι
2 μπαχάρια
2 δαφνόφυλλα
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
150 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα τις πανσέτες, είτε ολόκληρες είτε κομμένες σε μπουκίτσες, με σχεδόν γεμάτο νερό στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν.
Όταν στεγνώσουν από τα υγρά τους δεν ρίχνουμε λάδι γιατί θα βγάλουν από μόνες τους.
Μόλις αρχίζουν να κολλάνε στο τηγάνι ρίχνουμε τα μπαχάρια, τα δαφνόφυλλα και τη σκελίδα σκόρδο και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε 5 λεπτά από την κάθε μεριά, που είναι αρκετά για να κάνουν ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι.
Μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις σερβίρουμε ζεστές.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!