
Μια υπέροχη σπιτική τούρτα φτιαγμένη από τα χεράκια μας για να συνοδεύσει όλες τις χαρούμενες στιγμές της ζωής μας!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 155 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι του νερού νερό
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
Για την κρέμα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 4 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 60 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
Για τη σαντιγί
- 500 γρ. φυτική κρέμα, παγωμένη
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
Για τη διακόσμηση
- Κερασάκια
- Μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με τη βανίλια σιγά - σιγά ενώ ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι Νο28, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
- Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δίσκους.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
- Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το αλεύρι.
- Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση
- Τοποθετούμε τον ένα πάτο στο τσέρκι, σιροπιάζουμε με κουτάλι, ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε με τον άλλο πάτο παντεσπανιού και σιροπιάζουμε.
- Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, στρώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό και διακοσμούμε με κερασάκια και μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou