
ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ
Υλικά
- 250 γρ. μαλακό αγελαδινό βούτυρο, σε κομμάτια
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 ml σπορέλαιο
- αλεύρι όσο πάρει, αυτό το ρυθμίζουμε εμείς (εμένα μου πήρε 520 γρ.)
- αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο με την άχνη και το δουλεύουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα αυγά, το σπορέλαιο, τη βανίλια, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε 2 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε αλεύρι χούφτα - χούφτα και ζυμώνουμε (θελουμε αφράτη ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει, να γυαλίζει, όποτε προσοχή στο αλεύρι).
- Παίρνουμε ζύμη στα χέρια μας και πλάθουμε μπαλίτσα δουλεύοντάς την για ένα λεπτό.
- Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Βάζουμε στο καθένα αμύγδαλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Σιρόπι:
- Βράζουμε 3 ποτήρια νερού νερό, 3 ποτήρια νερού ζάχαρη και το χυμό μισού λεμονιού για 3 λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει).
- Σιροπιάζουμε ΚΡΥΑ γλυκά με ΖΕΣΤΟ σιρόπι!
