Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Λαδώνουμε το ταψί (Νο28), ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 35 λεπτά, φυσικά αναλόγως το φούρνο.
Σιροπιάζουμε ΚΡΥΟ γλυκό - ΖΕΣΤΟ σιρόπι!
Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα,
5 κ σ ζάχαρη,
4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλεύρι,
1 βανίλια,
50 γρ βούτυρο,
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε σαντιγί.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολακι λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια.
Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Όταν κρυώσει τελείως την αφρατεύουμε με το μίξερ.
Τέλος ρίχνουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Βάζουμε καρυδόπιτα στα μπολάκια, κρέμα, κανέλα, καρύδια!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!