Μηλόπιτα κέικ

Τέλεια μηλόπιτα κέικ αφράτη και λαχταριστή

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ

Η πιο τέλεια, μηλόπιτα κέικ που έχετε φάει!
Αφράτη και λαχταριστή, θα τη λατρέψετε!!

Υλικά:
4 μήλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 + 1/2 (μια και μισή) κούπα ζάχαρη (300 γρ.)
1 κούπα λάδι ηλιέλαιο (όχι ελαιόλαδο γιατί είναι βαρύ) (230 γρ.)
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 + 1/2 (δύο και μισή)κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (325γρ.)
1 σφηνάκι κονιάκ
Για το πασπάλισμα ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1) Πρώτα ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
2) Καθαρίζουμε και κόβουμε πολύ μικρά κυβάκια τα μήλα μας σε ένα μπολάκι και βάζουμε την μια κουταλιά ζάχαρη και το ένα κουταλάκι κανέλα.
3)Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά και με έναν αυγοδάρτη τα χτυπάμε πολύ καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το φάκελο με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλεύρι, το κονιάκ και τέλος τα μήλα, ανακατεύουμε καλά.
4) Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και βάζουμε το μείγμα μας.(Ταψί Νο.36×26).
5) Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας πάντα, στη μεσαία θέση του φούρνου.
6) Μόλις περάσει το μισάωρο, όχι πιο πριν, αν δείτε πως είναι ωραίο το χρώμα της κάντε τη δοκιμή με το μαχαίρι όπως το κέικ για να δείτε αν είναι έτοιμο.

Credits: Ελενη Τσιουκανη