
Υλικά
- 1/2 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
- 1/2 ποτήρι νερό (χλιαρό)
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι (εγώ έβαλα παραπάνω)
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 580 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. φέτα
- 1 αυγό (για άλειμμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα το νερό και το λάδι. Τα ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι λίγο λίγο. Ρίχνουμε και το αλάτι.
- Θα γίνει μια αφράτη ζύμη που ίσως να κολλάει στα χέρια γι' αυτό βάζουμε στα χέρια μας λάδι και ζυμώνουμε.
- Τέλος βάζουμε στο μπολ λίγο αλεύρι ακουμπάμε πάνω τη ζύμη, ρίχνουμε πάλι λίγο αλεύρι και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει.
- Αφού φουσκώσει τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.
- Σε ένα ταψάκι στρώσουμε λαδόκολλα.
- Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε μέσα στο ταψάκι. Τρίβουμε μέσα εκεί τη φέτα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Ύστερα ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι ζύμης, το παίρνουμε και το τοποθετούμε στο ταψί ούτως ώστε να καλύψει τα υπόλοιπα.
- Με τα δάχτυλα μας πιάνουμε τα δύο κομμάτια ζύμης από τις άκρες και τα ενώνουμε.
- Χαράζουμε το ζυμάρι όχι μέχρι κάτω.
- Αλείφουμε με το αυγό και άμα θέλουμε ρίχνουμε σουσάμι. (εγώ δεν έβαλα γιατί δεν είχα).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Αντιγονη Τσουκαλα