Τυρόψωμο

Υπέροχο αφράτο Τυρόψωμο

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

Υλικά
1/2 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
1/2 ποτήρι νερό (χλιαρό)
1/2 ποτήρι λάδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι (εγώ έβαλα παραπάνω)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
580 γρ. αλεύρι
300 γρ. φέτα
1 αυγό (για άλειμμα)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα το νερό και το λάδι. Τα ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι λίγο λίγο. Ρίχνουμε και το αλάτι.
Θα γίνει μια αφράτη ζύμη που ίσως να κολλάει στα χέρια γι' αυτό βάζουμε στα χέρια μας λάδι και ζυμώνουμε.
Τέλος βάζουμε στο μπολ λίγο αλεύρι ακουμπάμε πάνω τη ζύμη, ρίχνουμε πάλι λίγο αλεύρι και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει. 
Αφού φουσκώσει τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.
Σε ένα ταψάκι στρώσουμε λαδόκολλα.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε μέσα στο ταψάκι. Τρίβουμε μέσα εκεί τη φέτα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ύστερα ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι ζύμης, το παίρνουμε και το τοποθετούμε στο ταψί ούτως ώστε να καλύψει τα υπόλοιπα.
Με τα δάχτυλα μας πιάνουμε τα δύο κομμάτια ζύμης από τις άκρες και τα ενώνουμε.
Χαράζουμε το ζυμάρι όχι μέχρι κάτω.
Αλείφουμε με το αυγό και άμα θέλουμε ρίχνουμε σουσάμι. (εγώ δεν έβαλα γιατί δεν είχα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Credits: Αντιγονη Τσουκαλα