Σοκολατόπιτα Κόλαση!

Απολαυστική Σοκολατόπιτα

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΚΟΛΑΣΗ!


Αυτή η σοκολατόπιτα είναι πραγματικά σκέτη απόλαυση! Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή, θα έχετε ένα ζουμερό και πλούσιο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους πάντες. 


Υλικά

Για το σιρόπι:
  • 400 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Για το παντεσπάνι:
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 90 γρ. ηλιέλαιο
  • 90 γρ. νερό
  • 40 γρ. κακάο
  • 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο:
  • 300 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 150 γρ. πραλίνα


Εκτέλεση:

Για το σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ, το κακάο και το κονιάκ.
  2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
  3. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο και το νερό, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 32x25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  8. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και είναι ακόμα ζεστό, ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

Για το γλάσο:
  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει βράση.
  3. Μόλις πάρει βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και την πραλίνα.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο παντεσπάνι.
  6. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Απολαυστική Σοκολατόπιτα

Credits: Anna Kassandra (συνταγή) Theodosia Halvatzh (εκτέλεση)


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget