
ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
Οικονομική, γευστικότατη πίτα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι!!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας,
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό,
- 1 κεσεδάκι λάδι ελαφρύ,
- 1 κεσεδάκι ζάχαρη,
- 5 αυγά,
- 1 φακελάκι μπέικιν
- ξύσμα πορτοκαλιού!
Σιρόπι:
- 3 κεσεδάκια ζάχαρη,
- 2 κεσεδάκια νερό,
- 1 κεσεδάκι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
- 2 φλούδες πορτοκαλιού βράσιμο 5 λεπτά!
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα φύλλα στο ταψί σουρώνοντάς τα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά.
- Ρίχνουμε το χυλό πάνω στα φύλλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για μισή ώρα.
- Σιροπιάζουμε ΚΡΥΟ γλυκό - ΖΕΣΤΟ σιρόπι.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
